Hei, jeg er Finansforbundets chatbot. Spør meg!
08 jun

Microsoft Power BI grunnkurs 8.juni

Tor 08 juni kl. 09:00 - 13:00

Online - Digitalt kurs
Påmelding er stengt.

Detaljer

Online – Digitalt kurs 1111 Digitalt kurs
Tor 08 juni 2023 kl. 09:00 – 13:00
Påmeldingsfrist: Ons 07 juni 2023

Kontakt

Mai Brit Staurland Strøm mbs@finansforbundet.no 90690365

Informasjon

Dette kurset som er gratis for medlemmer vil gi deg et grunnleggende innblikk i hvordan Power BI fungerer.

Power BI (Business Intelligens) er en programvare for datavisualisering utviklet av Microsoft med hovedfokus på forretningsinnsikt. Det er en del av programvarepakken Microsoft Power Platform.

Power BI blir beskrevet som et smart verktøy for forretningsintelligens som er utformet for å generere, publisere og dele rapporter på tvers av organisasjonen. Disse rapportene kan visualiseres grafisk på et instrumentbord. Med Power BI kan man visualisere store mengder data på en slik måte at man enklere kan ta beslutninger og analysere data på en effektiv måte.

Power BI installeres som skrivebordsversjon på din datamaskin, og kan også benyttes i nettversjon som en applikasjon innenfor ditt Microsoft 365 abonnement. Nettversjonen må aktiveres første gang man benytter verktøyet, og man gjør dette når man har installert Power BI på sin Windows maskin. Det anbefales å starte prosessen med å installere skrivebordsversjonen først! Det er i utgangspunktet gratis å installere Power BI, men du må logge inn ved hjelp av en Microsoft 365 bedriftskonto eller utdanningskonto. Det er ikke mulig å logge inn med for eksempel en Hotmail- eller Gmail konto – les mer om krav her. På denne siden kan du registrere en gratis konto.

Vi anbefaler at du installerer skrivebordsversjonen av Power BI før kurset for å være sikker på at dette fungerer på din maskin – installasjon gjøres fra denne siden. Ved problemer må du selv kontakte din IT-avdeling. Hvis du ikke installerer programmet på din maskin før kurset, så vil instruktør forklare hvordan dette gjøres underveis på kurset, slik at du da kan gjøre dette etter kurset.

Det er i tillegg mulig å benytte apper på smarttelefon og nettbrett for å få tilgang til rapporter du har laget i Power BI.

Kuret vil vi vise hvordan du bruker Power BI Desktop for Windows 10 eller 11-enhet. For å kunne ta Power BI Desktop i bruk må det installeres på din maskin. Power BI Desktop kan installeres fra denne siden.

NB: Power BI kan ikke installeres på Mac.

På kurset vil vi ta en grunnleggende gjennomgang av hvordan man benytter Power BI. Vi vil benytte gratisversjonen av Power BI.

Krav til forkunnskap: Det er en fordel at man har god erfaring i bruk av Microsoft Excel, og at man har kunnskap om bruk av formler, tabeller og filtrering. Det er også en fordel at man har kjennskap til bruk av pivottabeller i Microsoft Excel.

Agenda for kurset:

 • Hva er Power BI og hvordan fungerer det. Gratisversjon kontra Power BI Pro versjon. Vi bruker gratisversjon på dette kurset.
 • Bruk av Power BI Desktop for Windows 10 eller 11-enhet, og hvordan installeres dette.
 • Oppstart av Power BI Desktop, og gjennomgang av de ulike verktøyene i systemet.
 • Innhenting av ulike datasett fra ulike datakilder.
 • Opprydning av datakilder ved hjelp av Power Query og spørringer.
 • Koble datakilder sammen med relasjoner.
 • Bygging av rapporter for å analysere dataene.
 • Bruk av felt og visualiseringer.
 • Ulike typer visualiseringer slik som diagram, kart, slicers og tilsvarende.
 • Endre på oppsettet av rapporten.
 • Lagre og dele rapporten.
 • Appen Power BI for smarttelefon og nettbrett.
 • Hjelp og opplæring.

Opptak av kurset
Vi vil ta et opptak av kurset, og dette vil bli delt med deltakere i etterkant slik at du kan se det på nytt hvis du ønsker. På grunn av personvernregler deles opptaket kun med de som deltar i sanntid på kurset og du kan ikke dele opptaket med andre.

Foredragsholder er Kathrine Jølle Wathne fra Aktiv Kunnskap AS. Hun holder kurs i Microsoft 365 skytjenester for samarbeid og produktivitet, samt tilhørende Office programmer og applikasjoner slik som PowerPoint, Word, Excel og tilsvarende. Hun holder også kurs innen presentasjonsteknikk, samt bruk av sosiale medier for bedrift. Kathrine har jobbet som kursinstruktør i 28 år.