Fikk 30 000 i stipend, valgte sommerskole i London

- Sommerskole er mye mer enn bare skole, det er en unik opplevelse.

Stipendtur til England

Studentmedlem Stine Hagen Sætre valgte å bruke stipendet fra Finansforbundet på sommerprogrammet til London School of Economics.

Stine studerer økonomi og administrasjon på Handelshøyskolen BI i Bergen. Som studentmedlem i Finansforbundet benyttet hun seg av muligheten til å søke vårt studiestipend for studenter.

I juni fikk hun beskjeden: «Gratulerer! Vi har gleden av å tilby deg vårt studiestipend på 30 000 kroner!»

Mens mange i samme situasjon ville nytt en velfortjent sommerferie, med litt bedre råd eller mindre gjeld til Lånekassen, valgte Stine å tilbringe sommeren på prestisjefylte London School of Economics.

Les reisebrevet hennes:

Reisebrev fra London

Denne sommeren deltok jeg på sommerskole ved London School of Economics (LSE). Mange lurte på hvorfor i alle dager jeg ønsket å bruke sommeren min på skole. Hadde jeg ikke nok skole fra før?

Grunnen var enkel. Jeg ønsket å gjøre litt mer, lære meg litt mer og oppleve litt mer. Etter denne sommeren sitter jeg igjen med mye mer.

Sommerskole er mye mer enn bare skole, det er en unik opplevelse. Du sitter igjen med spennende kunnskap om faget du har tatt fordypning i og du lærer fra noen av de beste foreleserne London har å by på.

Vi var to fra Norge som tok fordypning i samme fag. Resten av studentene var fra alle deler av verden: Kina, Singapore, India, Spania, Italia og Frankrike – for å nevne noen. Kulturforskjellene var store, og flere av mine nye internasjonale venner fra India og Kina kunne fortelle at de aldri hadde vært i Europa før.

Den britiske måten å undervise på er veldig aktiv. Det forventes at man er engasjert, deltar i timene og debatterer med de andre studentene. Mange må ta et stort steg ut av komfortsonen for å holde tritt med undervisningen og det som kreves av deg.

Det sosiale er også en stor del av hverdagen på sommerskole. Vi var med på opplevelsesturer, byvandring, afterstudy og mye mer i regi av skolen. Disse aktivitetene gjør det enklere å skaffe seg nye venner og et internasjonalt nettverk.

LSE er på listen over verdens beste universiteter. Opplevelsen av å studere der er unik. Campus er gigantisk og universitetet består av mange bygninger. I begynnelsen fikk vi utdelt et kart. Det tok oss over én uke før vi klarte å finne frem på egenhånd, og når vi først begynte å bli kjent dukket det stadig opp nye steder vi aldri hadde vært på tidligere.

En av de plassene som fascinerte meg mest var skolens bibliotek: ”The British Library of Political and Economic Science”. I en av de øverste etasjene finner du også kvinnebiblioteket. Der finner du Englands største samling av litterære verk som omhandler kvinners historie opp gjennom tidene, og fortellinger om mektige og suksessrike kvinner. Ganske inspirerende sted å sitte når man leser til eksamen!

Jeg tok fordypning i strategisk ledelse, med 7,5 studiepoeng. Kurset varer i en måned og i løpet av disse fire ukene har man lange dager med både forelesninger, klasseromsundervisning og studiegrupper. Om du ønsker å sitte igjen med en toppkarakter fra LSE Summer School, så er det ingenting annet enn hardt arbeid som må til.

Sommerprogrammet til London School of Economics er mange ting, men ikke billig! I år var jeg den heldige som fikk tildelt studentstipendet fra Finansforbundet. Dette ga meg muligheten til å få mest mulig ut av sommeren min på LSE. Nå sitter jeg igjen med kunnskap om et tema jeg engasjerer meg for, i tillegg til et internasjonalt nettverk og en opplevelse jeg ikke kommer til å glemme.

London er en fantastisk by og London School of Economics Summer School er noe jeg kan anbefale på det sterkeste til alle andre studenter som sitter der ute med et ønske om å utfordre seg selv og gjøre litt mer i bytte mot å få mye mer tilbake.

Har du noen spørsmål til meg eller vil vite mer? Send meg gjerne spørsmål på stinehsaetre@gmail.com

Hilsen Stine Hagen Sætre