Vi gir ikke penger til politiske partier

Pål A Hellman
24. juni 2017

– I likhet med vår hovedorganisasjon YS er Finansforbundet partiuavhengig. Vi gir derfor ikke bort noen av medlemmenes penger til politiske partier, sier forbundsleder Pål Adrian Hellman.

-Vi bruker i stedet kontingentpengene på juridisk rådgivning, lønnsforhandlinger, medlemsaktiviteter, opplæring av tillitsvalgte og næringspolitisk arbeid.

Temaet har igjen blitt aktuelt etter at LO gir bort 13 millioner kroner til AP, SV og Senterpartiet.

Arbeiderpartiet får 10 millioner, og dermed mesteparten av LO-millionene.

– For oss er et viktig å ha en god relasjon til alle politiske partier. Det er heller ingen tillitsvalgte i vår organisasjon som har verv i partier på grunn av sitt medlemskap i Finansforbundet, sier Hellman.

Jobber politisk – betaler ikke

Selv om vi ikke gir penger til politiske partier, er vi opptatt av politikk. Særlig i debattene rundt arbeidslivsspørsmål og rammebetingelser for finansnæringen.

I disse sakene snakker vi med alle politiske partier, og støtter eller kritiserer de partier som inntar standpunkter som gagner eller ikke gagner våre medlemmer.

Hellman vil ikke kritisere LO for å gi millioner av kroner til Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet.

– Finansforbundet er en organisasjon for alle ansatte i finansnæringen uansett partitilhørighet. Det gir forbundet den integritet vi mener er viktig i vårt arbeid for ansatte i finans, sier Hellman.