Grønt kompetanseløft

- Bærekraft må bli et obligatorisk fag i finansutdanningen, sa spesialrådgiver i Finansforbundet Nanna Ringstad til Klimaomstillingsutvalget.

04. mars 2020

Denne uken var det høring i Klimaomstillingsutvalget. Spesialrådgiver Nanna Ringstad i Finansforbundet var til stede og fremmet våre innspill.

– Vi mener at bærekraft må bli et obligatorisk fag i utdanningen, og at myndighetene må legge til rette for et kompetansesenter for bærekraftig finans og klimarisiko, sa hun i sitt innlegg.

Se innlegget

(Spol til 1:22:30 for å se innlegget til Nanna Ringstad)

Fremtidens næring og arbeidsplass

– Finansnæringen og de ansatte i den spiller en viktig rolle i den grønne omstillingen. Myndighetene og politikken må i sterkere grad uttrykke vilje til å satse på finansnæringen som en viktig bidragsyter i den grønne omstillingen, sa Ringstad på høringen.

Vi jobber med flere kompetanseinitiativer for at ansatte på alle nivåer i finansnæringen skal få mer innsikt i bærekrafttematikk, men vi er ikke er mål. – For å lykkes må myndigheter, arbeidsgivere og arbeidstakere samarbeide om opplæring, ansvarsfordeling og rolleavklaring, sa hun.

eksamen
Bærekraft

Vi bidrar til at finansnæringen blir en modig og fremoverlent bidragsyter i det grønne skiftet.

Les mer om vår rolle
finance_elearn_UN
Ta e-læringskurs i bærekraftig finans

Nå kan du ta et e-læringskurs i bærekraftig finans i regi av FN. Målgruppen er alle som er interessert i å lære mer om hvordan bærekraftig finans kan forandre måten dagens økonomier fungerer på.

Ta e-læringskurs i bærekraftig finans