Gyldne tider for jobb i finans

Nå er riktig tidspunkt for å søke jobb i finans, ifølge arbeidsmarkedsbarometeret til ManpowerGroup.

Sjekker opp
20. september 2019

ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer som ble offentliggjort 17. september er det mest optimistiske på åtte år. Det er i finanssektoren, offentlig sektor og i industrien at flest ser etter folk.

Pål Adrian Hellman Leder, Finansforbundet

« Dette er gode nyheter. Vår næring trenger flere faste ansatte med ulik faglig bakgrunn. I tillegg til å ansette nyutdannede, må bedriftene også være gode på kompetanseutvikling internt. Erfaring pluss kompetanseutvikling er gulloppskriften. »

Nyutdannet, erfaren eller spesialist?

Finans er blant sektorene som opplever sterkest vekst – og ikke minst er det økt etterspørsel etter kompetanse i bankene. Richard Øverland, regiondirektør i Manpower, er klar på hvilken kompetanse som er spesielt relevant.

– De store finansinstitusjonene ser etter flere ansatte. Noe har nok sammenheng med et stadig sterkere fokus på Compliance, og spesielt hvitvasking. På generell basis er bakgrunn fra økonomi- og finansfag er ettertraktet, sier Øverland.

Øverland mener den teknologiske utviklingen de siste årene har skapt nye behov for kompetanse, og at dette er en trend som kommer til å fortsette. Både nyutdannede, kandidater med litt erfaring og spesialiser er alle etterspurt.

– Nå er riktig tidspunkt for å løfte blikket og se mulighetene, mener han.

Les mer om ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer

eksamen
Søk stipend

Vi deler ut fire millioner kroner til medlemmer som søker videreutdanning og kompetanseheving i 2019.

Søknadsfrist 1. desember