Alle artikler om:

Korona i finans

Feriepenger
Ferie og korona

Kan du kreve at planlagte feriedager utsettes? Hva hvis du sitter i karantene når ferien skal tas ut? Få svar på de vanligste spørsmålene rundt ferie og korona.

Spørsmål og svar om ferie og korona

Permitteringer og korona

For finans mener vi at permitteringer på grunn av koronaviruset i regelen ikke kan sies å være begrunnet i «ulykke, naturhendelse eller uforutsette hendelser».

Les mer om permiteringer og korona

Koronaviruset: Hva er dine rettigheter?

Skoler og barnehager er stengt. Får jeg lønn når jeg må være hjemme med barna? Vi gir deg svarene.

 

Hva er dine rettigheter?
Kundene bør få lavere rente med en gang

Norges Bank varsler nytt rentekutt og Finansforbundet ber bankene om å lempe på varslingsfristen når renten går ned.

– Vi mener at en positiv renteendring bør komme kundene til gode så fort det praktisk er mulig å gjennomføre, sier leder i Finansforbundet, Vigdis Mathisen.

Les pressemeldingen

Krisestab i sekretariatet

Vi tar koronasituasjonen på største alvor og har satt krisestab for å koordinere arbeidet med juridisk bistand, kommunikasjonstiltak, politiske innspill, kontakt med arbeidsgiverforeningene – og myndighetspåvirkning via vår hovedorganisasjon YS.

Alle våre rådgivere er tilgjengelige

Ber finansnæringen vise utbyttemoderasjon

– Vi oppfordrer norske banker og forsikringsselskaper til å revurdere størrelsen på de planlagte utdelingene til eierne slik situasjonen er nå, sier leder i Finansforbundet Vigdis Mathisen.

Et samfunnsansvar

Lønnsforhandlingene utsettes til høsten

I samråd med Riksmekleren utsettes lønnsoppgjøret i frontfaget til høsten. Det betyr at lønnsforhandlingene i de andre sektorene også utsettes.

Les mer

Koronaviruset: Kurs og arrangementer utsettes

Finansforbundets ledelse har i dag besluttet at alle kurs og arrangementer i regi av forbundet sentralt og lokalt skal utsettes. Dette er et forebyggende tiltak for å hindre ytterligere spredning av koronaviruset.

 

Strenge restriksjoner i finansnæringen