#metoo gjelder oss alle

#metoo både var og er en nødvendighet. Den som startet kampanjen visste kanskje ikke hvilket utbrudd hun skapte. Og hvilket utbrudd!

Personlig er jeg glad for debatten det har skapt. Noen påstår at det er en mannevond kampanje, men hold an! Hele kampanjen er det sterkeste uttrykket for at nok er nok vi har sett. Hver historie og hver opplevelse er personlig og jeg tror at hver kvinne som forteller sin historie har båret den for lenge.

Jeg ble spurt om ikke dette virker som et verdensmesterskap i krenkelse. Langt ifra. Respekt for andre mennesker er ikke en idrett, det er kultur, verdighet, oppførsel og likeverd.

Så nå når kvinnene selv har knust glasskulen, er det opp til oss alle å vise at likeverd har kommet lenger enn at vi snakker pent om det på kontoret og klyper noen i puppen i kantinen.

Hva skjer nå? Jeg kjenner til at bedrifter jobber enda sterkere enn før med internkultur og retningslinjer for hva som er forventet. Det er bra. Det var både regler og anbefalinger om oppførsel før også. Men det #metoo har medført er at regler blir fulgt. Det er også gledelig at menn støtter kampanjen og selv tar ansvar for at kvinner skal slippe å måtte skrive flere #metoo-historier.

Jeg vil se fremover og vil gjøre mitt for at alle skal slippe slibrigheter og overfall. Ingen skal sitte i glasskulen og føle ansvar og skam for andres handlinger. Frem med det. Vi tåler debatt og gode handlinger. #metoo er #wetoo