TBU: Sterkest lønnsvekst i finans

- Kompetansebyttet i finansbransjen er en viktig forklaring, sier forbundsleder Pål Adrian Hellman.

27. februar 2018

Teknisk beregningsutvalg (TBU)

Ifølge TBUs foreløpige rapport for lønnsutviklingen i 2017 troner finansnæringen på toppen med 3,8 prosent. Gjennomsnittet i de største forhandlingsområdene var 2,5 prosent.

Se den foreløpige TBU-rapporten

Noen eksempler:

Finanstjenester

3,8 %

lønnsvekst i 2017

Helseforetakene

3,6 %

lønnsvekst i 2017

Industri

2,5 %

lønnsvekst i 2017

Undervisningsansatte

2,3 %

lønnsvekst i 2017

Lønnsvinner i flere år

De siste fem årene har finansnæringen hatt en gjennomsnittlig lønnsvekst på fire prosent hvert år. For industrien er tallet tre prosent i samme periode.

Hvorfor er det slik?

Pål Adrian Hellman Forbundsleder, Finansforbundet

« Ikke alle ansatte i finans vil kjenne seg igjen i beskrivelsen som lønnsvinnere »

Omstilling og digitalisering

Finansbransjen selv er ikke i tvil. – Det er en voldsom omstilling i finansnæringen. Dette handler særlig om at vi må få tak i digital teknologikompetanse, sier informasjonsdirektør Tom Staavi i Finans Norge til Dagens næringsliv i dag.

Han får støtte av divisjonsdirektør Halvor Lande i DNBs «digital floor» i Bjørvika. Han mener lønnsveksten i finans har en åpenbar sammenheng med nedskaleringen av billige arbeidsplasser i filialene, og økt behov for dyre ansatte med høy utdanning innen teknologi.

Stor turnover

Finansforbundets leder Pål Adrian Hellman tror også at kompetansebyttet i bransjen er en viktig forklaring. – De som kommer inn er dyrere arbeidskraft enn dem som har gått ut. I noen bedrifter er det stor turnover, sier han til avisen.

Han mistenker også at noe av lønnsveksten på avtalt lønn kan forklares med at bonus til en viss grad er omgjort til fastlønn.

Fant du det du lette etter?