Hei, jeg er Finansforbundets chatbot. Spør meg!

FinansPuls

En podkast av og for folk i finans.

I podkastserien FinansPuls ser Thanesh og Marta nærmere på hva finansbransjen egentlig handler om, hvem som jobber der og hva de jobber med. Og hvordan vil bransjen se ut i fremtiden? Sammen med en gjest utforsker de bransjen fra et studio i hjertet av Barcode.

Episode 12: Slik kan du bruke AI i arbeidshverdagen din

AI har kommet langt og det er mange modeller å velge mellom. Må du velge deg ut én eller er det ulike bruksområder? Vi har tatt en prat med Director i Deloitte, Jarle Hildrum, om hvordan han bruker AI i sitt daglige arbeid.

Episode 11: Hvordan blir forsikring forbedret med AI?

Kan AI revolusjonere forsikringbransjen? Vi tar en prat med Gjensidiges AI-ekspert Erik Poppe.

Episode 10: Lønnsoppgjøret for dummies

Nå er det tid for lønnsoppgjør i de fleste bransjer, men hvordan fungerer dette egentlig? Vi har utfordret nestlederen i Finansforbundet, Arne Fredrik Håstein, til å forklare gangen i lønnsforhandlinger på en enkel måte.

Episode 9: Er du klar for lønnssamtalen?

Skal du ta årets viktigste prat med sjefen snart? I Finanspuls får du råd om hvordan du bør forhandle lønn. Vår lønnsekspert, Per Christian Larsen, gir deg de beste tipsene.

Episode 8: Likestilling i 2024: Fremdeles en viktig sak?

I dagens episode utfordrer vi generalsekretæren i Care Norge, Kaj-Martin Georgsen, til en samtale om likestilling i 2024. Er det fortsatt nødvendig å jobbe for likestilling i 2024, eller bør likestillingsarbeidet rette seg mot andre områder?

Episode 7: Statsbudsjettet: Hva betyr det for finansnæringen og de som jobber der?

Hva er egentlig finansskatten, og hvorfor har vi fått en ekstra arbeidsgiveravgift? I denne episoden ser vi på statsbudsjettets betydning for finansnæringen og de ansatte i bransjen sammen med Sven Eide, sjefsøkonom og leder for Politikk i Finansforbundet.

Episode 6: Vi er på Norway Fintech Festival!

Finance Innovation har samlet både norske og internasjonale aktører i Bergen for den aller første Norway Fintech Festival. Hør Rea Parashar, COO i Finance Innovation, fortelle om hva som skjer når 400 besøkende blir med på en 3-dagers festival om finansiell teknologi på Media City Bergen!

Episode 5: Hva er employer branding?

Hva ser vi etter når vi bytter jobb, og hva får oss til å bli værende? Med oss i studio er Lykke Renee Skimten, konsernansvarlig for employer branding i Gjensidige Forsikring.

Episode 4: Design i finans – hvordan funker det?

Design opplever vi overalt og det påvirker oss mer enn vi tror, men hva er det egentlig? Og hvorfor trenger vi å tenke på design i finansbransjen? Med oss i studio er Christoffer Nøkleby, CEO og Partner i designselskapet Bleed, som forteller hvordan finans og design er knyttet sammen.

Episode 3: Hvordan jobber man med anti-hvitvasking?

Hvordan er det forebyggende arbeidet i Norge? Og hvem kan jobbe med anti-hvitvasking? I dagens episode får vi prate med Silje Malene Litlekalsøy Özdemir som er Manager i PwC i avdelingen Gransking & Complience, eller rettere sagt anti-hvitvasking.

Episode 2: Hva gjør en aksjemegler?

Vet du hva forskjellen på aksjemegler, aksjeanalytiker og børsmegler er? Med oss i studio har vi Anders Evensen, som jobber som aksjemegler i ett av Norges største meglerhus – DNB Markets. I denne episoden dykker vi ned i hva aksjemeglere faktisk gjør og hvordan meglerhusene funker. Velkommen til andre episode av FinansPuls!

Episode 1: Ny i finans

Hvordan er det å være ny i finans? Og hva kan du gjøre for å trives i bransjen? Oda Graff, styreleder for nettverksgruppen Ung i Finans, er med i studio. I denne episoden får vi blant annet høre om hva Oda skulle ønske hun visste før hun begynte i bransjen, hva hun kunne tenkt seg å endre på, hvordan man får seg et godt nettverk og mye mer. Velkommen til første episode av FinansPuls!


Kontakt podkasterne:

Rådgiver Kommunikasjon og Marked

Ane Sophie Landmark Komnæs

Rådgiver Kommunikasjon og Marked

Spesialrådgiver

Marta Hole Greve

Spesialrådgiver

Rådgiver marked

Thanesh Tharmarajah

Rådgiver marked