Hei, jeg er Finansforbundets chatbot. Spør meg!

Inngår samarbeid med ODA

Nå inngår vi et strategisk samarbeid med ODA-nettverket. Målet er å øke tech-kompetansen og interessen hos kvinner i finans, bidra til spennende nettverk og fremme likestilling i bransjen. 

Samarbeidet består av felles webinarer med fokus på teknologisk kompetanse, seminarer og nettverkstreff. 

Sammen med ODA ønsker vi å skape interesse og forståelse for hvordan teknologi påvirker arbeidsplasser, arbeidsoppgaver og samfunnet rundt oss. 

– ODA er for alle kvinner som er interessert i teknologi uavhengig av type jobb, sektor, utdanning eller kompetanse. Vi håper at flere av våre medlemmer melder seg inn i ODA. Det vil mange få stor glede av, sier Vigdis Mathisen, forbundsleder i Finansforbundet.

Hva er Oda?

ODA er Nordens ledende møteplass for kvinner i teknologi. ODA har mer enn 10 000 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet og Trondheim, og rundt 50 partnere. ODA har siden 2005 inspirert og bidratt til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn gjennom større kjønnsmangfold innen tech. . 

Finansforbundet har over tid jobbet for å fremme likestilling i finans. Nå løfter vi arbeidet ytterligere ved å ha et større fokus på teknologi og likestilling. 

 – Innovasjonstakten i næringen er høy og det er viktig at våre medlemmer både har interesse og kompetanse for utviklingen.  I et strategisk partnerskap med ODA kan vi finne spennende samarbeidsområder for å fremme likestilling og øke teknologinteressen blant kvinner, sier Mathisen.

ODA gleder seg også over samarbeidet.

– Teknologi er nå en avgjørende faktor i de aller fleste sektorer, og gir fantastiske muligheter, ikke minst innen fintech. Disse er det viktig at enda flere kvinner får øynene opp for, sier Kristine Hofer Næss, medgründer og styreleder i ODA.

– Vi i ODA gleder oss derfor til et tett samarbeid med Finansforbundet om å øke kompetansen og interessen for teknologi blant kvinner i finans, og også generelt til å bidra til bedre kjønnsbalanse i bransjen.

Mer informasjon om webinarer, innhold og datoer kommer etter sommeren. 

Les mer om ODA og meld deg inn her: https://odanettverk.no/