Hei, jeg er Finansforbundets chatbot. Spør meg!

På riktig hylle i livet

I Storebrands bærekraftavdeling har Andreas funnet en meningsfull jobb, som også lar ham få dra nytte av økonomiutdannelsen sin.

– Min avdeling jobber med å sørge for at Storebrand gjør bærekraftige investeringer. Mitt fokusområde er anti-korrupsjon og hvitvasking, sier Andreas Bjørbak Alnæs, som er senior bærekraftsanalytiker i Storebrand.

Finansansatt? Hos oss får du mange medlemsfordeler – og en solid fagforening i ryggen når det trengs.

Som 18-åring ante han ikke hva han ville bli. Da ble en økonomiutdanning ved NHH løsningen – fordi det gir så mange muligheter.

– Jeg begynte på NHH rett etter videregående, men tok et sidesteg inn i bistandsbransjen, og har jobbet i flere afrikanske land med både Flyktninghjelpen, FN, UD og Norad,

Nå har han funnet seg vel til rette i Storebrand, men jobber fremdeles med å gjøre verden til et bedre sted.

Jeg føler at jeg er på riktig hylle i livet. Jeg har funnet en jobb hvor jeg kan kombinere utdanningen og erfaringen min.

I bærekraftavdelingen kan de bidra til at store selskaper rundt i verden blir mer bærekraftige.

– Det er morsomt å påvirke selskaper rundt omkring, gå i dialog med dem, lære seg å lese mellom linjene på det som blir sagt. Vi finner de som er skikkelig bra, og utelukker de vi absolutt ikke skal investere i. 

– Internasjonalt er vi en mygg, men vi går sammen med andre og dytter selskaper i riktig retning når det gjelder bærekraft og etikk.

Andreas er opptatt av å formidle at finans er så mye forskjellig!

– Det er mye mer enn å regne på verdien av aksjer. Teamet vårt består av jurister, statsvitere, økonomer med bakgrunn innen menneskerettigheter og klima og fra utviklingsbransjen. Vi trenger all mulig kompetanse. Hvis du er interessert i politikk, er det også en fin inngang. Med en forvaltningskapital på i overkant av 900 mrd kroner, har vi naturlig påvirkningskraft, sier Andreas.

– Det er et viktig tannhjul i samfunnet og økonomien.